Afbeelding vis die uit computer springt
VISW3B is een buro voor webdesign in Deventer. VISW3B ontwerpt en bouwt websites voor een voordelige prijs.

Tips voor succesvolle websites

De ontwikkelingen in de informatietechnologie staan niet stil. Een website heeft een beperkte levensduur: maximaal 5 jaar. De bezoekers verwachten en appreciëren dat een website zo nu een dan in een andere jas wordt gestoken.
Lees meer over de geschiedenis en de toekomst van het World Wide Web.

Het succes van een website hangt af van:

  • De schil: vormgeving
  • De kern: inhoud
  • Het medium: het web
  • De computer: interactie
  • De bezoekers: hallo wereld

VISW3B integreert de adviezen die hier te lezen zijn in haar ontwerp.

De schil: eigentijdse vormgeving

Webdesign ontwerp

Binnen een paar seconden besluit een bezoeker of de website iets heeft te bieden. In één oogopslag moet een bezoeker de kern van de website kunnen vangen. Daarom moet een webwinkel met veel goedkope aanbiedingen er 'goedkoop' uit zien en een weblog moet iets persoonlijks uitstralen. Met de grafische vormgeving 'vertel' je jouw boodschap in 1 seconde.
Ontwerp een eigentijdse website

De kern: heldere inhoud

Webdesign inhoud (content)

De informatie moet op de belangrijke pagina's worden gedoseerd in 'hapklare brokjes'. Maar dat betekent niet dat er bezuinigd moet worden op de inhoud: geef veel inhoud! Uiteindelijk is het de inhoud die er voor gaat zorgen dat je interesse opwekt, relaties opbouwt, dat mensen terugkeren en verkopen realiseert.
Geef uw bezoekers inhoud
Schrijven van webteksten

Het medium: de snelheid van het web

Webdesign navigatie

Bezoekers scannen vluchtig de inhoud. In luttele seconden zoeken ze naar relevante informatie. Onderzoek heeft dan ook aangetoond dat de meeste bezoekers niet de optimale keuze maken in het aanbod, maar kiezen voor de eerste mogelijkheid die aan de wensen voldoet. Mensen surfen intuïtief. Ze klikken op wat interessant lijkt. Speel daar op in met een hierop afgestemde navigatiestructuur.
Intuïtief navigeren

De computer: leuke interactie

Webdesign functionaliteit

Geef maar toe: het cool om op een website zelf eenvoudige acties te ondernemen die ook nog iets opleveren. Je krijgt er een goed gevoel van. Schroom niet om gratis 'apps' aan te bieden. Google is juist groot geworden door heel veel diensten gratis aan te bieden. Bezoekers zijn vaak pas bereid om te betalen wanneer ze het gevoel hebben dat de website hen veel (gratis) te bieden heeft.
Gebruik de computer

De bezoekers: hallo wereld

Webpromotie

Als je website klaar is, wil je veel bezoekers. Om de bezoekersstroom op gang te helpen moet de website worden gepromoot. Omdat veel bezoekers via een zoekmachine op een website komen, is het belangrijk om een website te optimaliseren voor zoekmachines.
Hoe krijg ik bezoekers op mijn website?
Hoe vinden zoekmachines mijn website?

Contactgegevens

VISW3B | Deventer | e-mail

Website bijgewerkt: 19 juli 2020
Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend.
Alle prijzen onder voorbehoud