voorkant boek omslag Wat de wijzen al wisten

prijs € 19,90

Nederlands
versie: 1
2 december 2019
ISBN 9789083025810
paperback
78 pagina's
zwart-wit met afbeeldingen
15,24 x 22,86 cm

Leverbaar bij elke (internet)boekwinkel zoals:

AKO

bol.com

bruna

Wat de wijzen al wisten

De beschavingen staan in de sterren beschreven

Auteur: Jeroen Visbeek

De wijzen uit het oosten zagen aan een opkomende ster dat de Messias was geboren. Waaruit leidden zij af dat er een nieuw tijdperk zou beginnen? In dit boek wordt hun vergeten kennis afgestoft.

De opkomende ster is het sterrenbeeld Vissen: het eerste teken in de cyclus van de precessiekalender. In deze kosmische kalender verbinden astrologen 2000-jarige tijdperken met beschavingen. Sinds de geboorte van Christus leven we in het Vissentijdperk wat zich uit in het christendom. De geest van de tijd is nu Vissen of met andere woorden: Vissen trekt nu de kar.

De verfijning van dit eeuwenoude model blijkt verrassend goed de opkomst, bloei en ondergang van beschavingen - en perioden daarbinnen - te duiden, zoals Mesopotamië, het oud-Egyptische Rijk, Jodendom, Romeinse Rijk, islam, kapitalisme, Renaissance, Reformatie Franse Revolutie en het communisme.

Jeroen neemt u mee op reis door de wereldgeschiedenis vanaf het Tweestromenland tot onze huidige postmoderne tijd aan de hand van de sterren. Tot slot krijgt u een blik in het revolutionaire toekomstbeeld van Waterman.

Bekijk het inkijkexemplaar