prijs € 19,90

Nederlands
2021
ISBN 9789083025865
paperback
162 pagina's
zwart-wit met illustraties
15,2 x 22,8 cm

promotie lokale boekhandel

Steun je lokale boekhandel, bijvoorbeeld via platform Bazarow

Leverbaar bij elke (internet)boekwinkel zoals:

Bol.com

Bruna

Libris

Kroniek van de Tour de France

Het spectaculaire huwelijk tussen sport en commercie

Auteur: Jeroen Visbeek

De Tour de France werd in 1903 geboren als een zeer succesvolle marketingstunt van een noodlijdende sportkrant. Dankzij het huwelijk tussen sport en commercie is de Tour stevig ingebed in de maatschappij en verbonden met het leven zelf. Deze kroniek beschrijft op verrassende wijze het levensverhaal van het sportspektakel.

Veel aandacht is er voor de strijd achter de schermen: de spanningen tussen de belangen van de renners, ploegen, sponsors, media, toeschouwers, wielerunie en Tourdirecteuren. De wisselwerking tussen deze partijen karakteriseert de levensloop wat resulteert in twaalf fases met kenmerkende thema's, bijvoorbeeld de ploegentucht, internationalisering en dopinggebruik.

Dit boek over de organisatie van het evenement is rijkelijk gevuld met de vele mythes en anekdotes die vaak te mooi blijken om waar te zijn, maar desondanks hun glans behouden. En uiteraard komt in dit levensverhaal het spannende koersverloop van alle edities aan bod. Alle Tourwinnaars hebben een verhaal; hun pech, opoffering, lijden en heldendom.