Lees een stukje

prijs € 21,00

Nederlands
2016
paperback
130 pagina's
kleur met illustraties
15,2 x 22,8 cm

Nog niet officieel uitgegeven met ISBN. Wel leverbaar via lulu.com

Het pad naar onze upgrade

Verteld in twaalf astrologische levensfases

Auteur: Jeroen Visbeek

Iedereen weet dat een computer bestaat uit hardware en software maar om het verschijnsel echt te kunnen doorgronden moeten we hier de elektriciteit aan toevoegen. En in de nabije toekomst gaan robots leren om emoties, gezichten en stemgeluiden te herkennen en dit kan niet in de software worden geprogrammeerd. Robots zullen dit met vallen en opstaan moeten leren en hun opgedane kennis en ervaring staan buiten de hard- en software en is de vierde component van de computer. Jeroen Visbeek heeft deze vier componenten in een astrologische tijdlijn geplaatst:

1828 - 1900 > Ram ontdekt de magie van elektriciteit
1900 - 1972 > Stier bouwt nuttige elektrische machines
1972 - 2044 > Tweelingen verbindt de computer met de mens
2044 - 2116 > Kreeft bezielt de computer met emoties en menselijke waarden

Na 2116 is de opbouw klaar en begint het verhaal pas goed met de versmelting in het Leeuwtijdperk tussen mens en machine.

Dit epische verhaal gaat ons verstand eigenlijk te boven. We kunnen nauwelijks bevatten dat wij mensen straks ouderwets en misschien zelfs overbodig worden. De voortschrijdende techniek is echter sterker dan de mens: het is ons lot.

Maar het is toch ook een verhaal van alledaagse ontwikkelingen, van bedrijven die winst willen maken, wiskundigen die nieuwe terreinen onderzoeken, pioniers zoals Steve Jobs die anders durven denken, consumenten die plezier beleven aan een spelcomputer … kortom een verhaal over ons … mensen die op weg zijn naar een upgrade.