prijs € 27,50

Nederlands
februari 2021
ISBN 9789083025803
paperback
444 pagina's
zwart-wit met afbeeldingen
15,8 x 24,5 cm

promotie lokale boekhandel

Steun je lokale boekhandel, bijvoorbeeld via platform Bazarow

Leverbaar bij elke (internet)boekwinkel zoals:

Bol.com

Bruna

Libris

Het Bestaan Ontrafeld

Auteur: Jeroen Visbeek

Wie ben ik? Waartoe bestaan wij in de kosmos? Waarom is tijd een illusie maar gaan wij toch dood? Op deze fundamentele vragen zijn al veel antwoorden gegeven door filosofen, wetenschappers, theologen en mystici. Hun kennis is in dit boek met een originele systematiek samengebracht in de twaalf bestaansperspectieven.
Tussen de perspectieven bestaan verborgen verbanden welke de auteur ontrafelt met de archetypes van de twaalf dierenriemtekens en de rekenkundige betekenis van de getallen.

Elk perspectief is op zichzelf onvolledig omdat wij zelf participeren in het bestaan van het heelal. Alleen in samenhang zijn de twaalf perspectieven allesomvattend.

De twaalf bestaansperspectieven bieden kaders voor tegengestelde opvattingen binnen de filosofie, interpretaties in de wetenschap, het mysterie van God, het ongrijpbare bewustzijn, de religieuze scheppingsverhalen, het wonder van het leven, symmetrie en schoonheid, oerknal en multiversum, zwarte gaten en leegte. Het overbrugt tegenstellingen: tussen denken en dromen, tussen fantaseren en bewijzen, tussen alles en niets. Elf van de twaalf perspectieven bevinden zich onder de radar maar daar liggen de verborgen inzichten. Ga mee op reis naar de einder en ontdek de volheid van het bestaan.